“Het studentenleven is kort, dat van Arboricultura is eeuwig”

Arboricultura, of door leden genoemd Arbori, is de oudste HBO studentenvereniging van Nederland en de grootste studentenvereniging van Arnhem en omstreken. Er kunnen pagina’s gevuld worden over wat Arbori is, maar kort en bondig proberen we het hier toch duidelijk te maken!

Arboricultura betekent “het in het cultuur brengen van bomen” en is opgericht te Boskoop in 1908, waar in die tijd de Rijkstuinbouwschool gesitueerd was. Na omzwervingen kwam Arbori mee met de studierichting Tuin- en Landschapsinrichting naar Velp, bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Dit als stukje geschiedenis, maar wat ís Arbori nu, wat maakt Arbori anders dan andere studentenverenigingen?

 

Arboricultura geeft je de ruimte om zelf je lidmaatschap in te vullen zoals jij dat wilt. Zo kun je zelf activiteiten bedenken en organiseren of actief worden binnen een van de commissies zoals de tapperscommissie, sportcommissie, introductiecommissie of de activiteitencommissie. Niet alleen heel leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Als vereniging stimuleren we het dat leden actief zijn, een actief lid telt immers voor twee! Want alleen met zijn allen kunnen we onze standaard van activiteiten en feesten hoog houden.

Je studie zelf neemt tijdens het studentenleven natuurlijk een prominente plaats in. Als je lid bent bij Arboricultura hoef niet bang te zijn dat je niet genoeg tijd hebt voor je studie. Je stelt immers je eigen prioriteiten en staat er altijd wel iemand klaar mocht je hulp nodig hebben. We hebben zelfs specifieke studieactiviteiten voor alle studierichtingen.

Naast alle inzet moet je natuurlijk ruim de tijd nemen om als levensgenieter je studententijd te beleven. Je studeert immers maar een keer dus geniet ervan! En een studentenvereniging zoals Arboricultura past helemaal in dat plaatje. Zo hebben we naast alle activiteiten, soos-avonden en etentjes onder andere ons jaarlijkse Gaîtenkampweekend, doen we mee aan de Batavierenrace en gaan we regelmatig op bezoek bij een zustervereniging, brouwerij of biercafe.

Door de vele activiteiten, vette feesten en gezellige soosavonden hebben jij en je klasgenoten binnen no-time je draai op school en binnen de vereniging gevonden. En als je de smaak te pakken hebt kun je, net als wij, nog jaren plezier hebben van een lidmaatschap bij Arboricultura!

Studentenvereniging Arboricultura