Larenstein

Arboricultura is verbonden aan Hogeschool Van Hall-Larenstein en MBCS Helicon.
Op Larenstein worden zeven studierichtingen gegeven,

Tuin & Landschapsarchitectuur (T&L)
Bos en Natuurbeheer (BNB)
Land- en Watermanagement (LWM)
Dier- en Veehouderij (DV)
Voedingsmiddelen technologie (VMT)
International Development Management (IDM)
Bedrijfskunde en Agribusiness (BA)
Vroeger was Arboricultura verbonden aan de Rijkshogeschool voor Tuin & Landschapsinrichting. Sinds 1993 zitten de opleidingen BNB, LWM en T&L in Velp bij de Hogeschool Van Hall Larenstein. Met de opleidingen verhuisde ook studentenvereniging Arboricultura mee naar Velp. Sinds 2015 zijn zijn hier DV, VMT, IDM en BA bij gekomen vanuit Wageningen.

In de eerste paar jaren zag je in de vereniging dat deze heel erg op T&L gericht was. Tegenwoordig biedt de vereniging ook voor de andere opleidingen genoeg gezelligheid en studiebegeleiding.
Het doel van de vereniging is het in contact brengen van nieuwe, huidige en oud studenten. Door naar Soos avonden of feesten te komen leer je, je studiegenoten op andere manieren kennen. Als je niet uit Arnhem en omgeving komt kan het heel fijn zijn om meerdere mensen te leren kennen het is veel gezelliger en iedereen kan je helpen als je een vraag hebt over school.

Voor de studiebegeleiding hebben we eens in de zoveel tijd een lezing of workshop, vaak zijn dit bedrijven die over hun laatste technologie├źn of werk praten. Afgelopen tijd hebben we van Hall4 een sollicitatie-training gehad en heeft Nationale bomenbank en Terra Nostra ons meer verteld over groeiplaatsen, bomen en water. Voor elke opleiding is er wat wils!
Voor elke plantentoets hebben we een Takkenbar, dit houdt in dat leden ’s ochtends de takken knippen van planten die jij moet kennen op je toets, deze worden dan genummerd zodat je de naam er bij kan zoeken. Het voordeel hiervan is dat je samen kan leren of een ouder lid je op makkelijke geheugensteuntjes kan wijzen. Menig persoon heeft zijn toets door deze middagen gehaald.

Heb je nog vragen, mail dan naar het bestuur, zie Contact. Zij kunnen je alles over de verbondenheid tussen Arboricultura en Larenstein vertellen.

Tot Soos!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.